Fiets- en wandelroutes

Vanuit Rossum is het mogelijk om fiets- en wandeltochten te maken rond het dorp maar ook naar andere dorpen en steden in de omgeving.

Wilt u wat verder dan zijn er o.a. mogelijkheden richting De Lutte, Oldenzaal, Weerselo en Ootmarsum. Verder hebben we een route langs alle opnameplekken van de serie “Van jonge leu en Oale groond” en naar o.a. Saasveld, Hertme, Lonneker en rond Oldenzaal.

Jaarlijks in maart is er vanuit Rossum een sponsorloop, de Midvastenloop, waarvan de opbrengst naar een project in o.a. Afrika gaat. Er is nu ook een fietsroute beschikbaar om te kunnen zien waar de lopers allemaal langs komen. Misschien een aanmoediging om deze route een keer mee te lopen in het voorjaar.

De routes worden regelmatig gecontroleerd of ze nog juist zijn zodat u mooie fietstochten kunt blijven maken in deze omgeving.

U kunt de route starten bij Kulturhus Rabo de CoCeR, aan de rand van het Thijplein, in het centrum van Rossum, maar ook bij Café-Partycentrum Hutten aan de Grotestraat of Boer’n bistro ’t Peuleke aan de Tramweg.

Bij het Kulturhus is een beschrijving op papier beschikbaar en het Kulturhus is op werkdagen geopend van 8:30 tot 17:00 u. Dus er is een mogelijkheid om een kopje koffie/thee of iets anders te drinken.

Onderstaand een overzicht van de mogelijkheden:

Foto vijfsprong bij Rossum

Foto Jan Wesselink hoes

Schuur in Lattrop

Foto van schuur in Brecklenkamp

Midvastenloop

Foto van de sponsorloop

Fietsen over de route van de midvastenloop

Elk jaar is er vanuit Rossum een sponsorloop voor een goed doel in de derde wereld.

De deelnemers lopen dan 40 kilometer met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen. Om u in de zomer kennis te laten maken met deze sponsorloop hebben wij een fietstocht gemaakt langs dezelfde route. Geniet van de fietstocht en misschien is het een aanleiding om ook eens mee te lopen. Omdat de sponsorloop vroeg begint is overnachten mogelijk bij B&B Erve Fakkert en Camping Roderveld.

De wegen en fietspaden van deze route zijn over het algemeen goed begaanbaar. De lengte van de route is ongeveer 40 kilometer.

Fietsen Paasberg

Foto van boerderij aan de route

Fietsen over de Paasberg

Vanuit Rossum is het mogelijk om eens met de fiets op uit te gaan. Deze route gaat richting De Lutte.

De route gaat door het natuurgebied Roderveld en vervolgens door de omgeving van de Tankenberg en de Paasberg. Ook is het mogelijk om een terrasje te pakken in het dorp De Lutte.

De wegen en fietspaden van deze route zijn over het algemeen goed begaanbaar. De lengte van de route is ongeveer 19 kilometer.

Fietsen Volthe

Foto ophaalbrug over kanaal Almelo-Nordhorn

Fietsen door de buurtschap Volthe

Rond om het dorp Rossum liggen de twee buurtschappen Volthe en Lemselo. Deze route gaat door Volthe

We fietsen door het bos bij Havezathe Het Everloo in Volthe, langs het Kanaal Almelo-Nordhorn en het begin en einde is in het dorp Rossum.

De fietstocht gaat door de prachtige natuur. We komen langs het Roderveld, langs het kanaal en door het Volther Broek.

De wegen en fietspaden van deze route zijn over het algemeen goed begaanbaar. De lengte van de route is ongeveer 17 kilometer.