Fiets- en wandelroutes

Vanuit Rossum is het mogelijk om fiets- en wandeltochten te maken rond het dorp maar ook naar andere dorpen en steden in de omgeving.

Wilt u wat verder dan zijn er o.a. mogelijkheden richting De Lutte, Oldenzaal, Weerselo en Ootmarsum. Verder hebben we een route langs alle opnameplekken van de serie “Van jonge leu en Oale groond” en naar o.a. Saasveld, Hertme, Lonneker en rond Oldenzaal.

Jaarlijks in maart is er vanuit Rossum een sponsorloop, de Midvastenloop, waarvan de opbrengst naar een project in o.a. Afrika gaat. Er is nu ook een fietsroute beschikbaar om te kunnen zien waar de lopers allemaal langs komen. Misschien een aanmoediging om deze route een keer mee te lopen in het voorjaar.

De routes worden regelmatig gecontroleerd of ze nog juist zijn zodat u mooie fietstochten kunt blijven maken in deze omgeving. We hebben de beschrijving van de routes verplaatst naar de website mooi-in-rossum.nl zodat alles op een plaats beschikbaar is.

U kunt de route starten bij Kulturhus Rabo de CoCeR / Eetcafé de Bisschop, aan de rand van het Thijplein in Rossum, maar ook bij Café-Partycentrum Hutten aan de Grotestraat of Boer’n bistro ‘Tram 2 aan de Tramweg.

Bij Eetcafé de Bisschop en het Kulturhus zijn beschrijvingen van de route op papier beschikbaar en het eetcafé is op werkdagen geopend van 10:00 tot 19:00 u en op zaterdag van 10:00 tot 22:00 uur. Dus er is een mogelijkheid om een kopje koffie/thee of iets sterkers en er is de mogelijkheid om te eten. Zondags is het Eetcafé gesloten.