KulturhuisALGEMEEN

U bent op de website van de ondernemers in  Rossum in Twente.

Rossum ligt in de Provincie Overijssel en maakt deel uit van de Gemeente Dinkelland. Het kerkdorp, met het omliggende verzorgingsgebied, heeft ongeveer 2.400 inwoners.

Het dorp ligt in het midden van de Gemeente Dinkelland. De plaatsen Oldenzaal aan de zuidkant en Ootmarsum aan de noordkant, liggen op ongeveer 5 km afstand. Rossum is per bus goed bereikbaar. Lijn 64 loopt vanaf Almelo, via Ootmarsum naar Oldenzaal en verder naar Overdinkel en terug.

Wij willen u een indruk geven van een dorp waar veel te doen is in de vorm van een bruisend verenigingsleven en nog voldoende ondernemende mensen die hun bedrijf gevestigd hebben in Rossum.

Verder veel activiteiten met voor elk wat wils en voor alle (toeristische) belangstellenden, bezienswaardigheden die de moeite van het bekijken waard zijn. Ook zijn er een aantal fietsroutes die jou een indruk geven van Rossum en haar omgeving. Overnachten in Rossum in mogelijk want er is een camping en er zijn een paar Bed & Breakfast mogelijkheden.

Door de aanwezigheid van een aantal belangrijke ondernemers in diverse bedrijfstakken en het goed bereikbaar zijn via het openbaar vervoer en niet ver van grote plaatsen zoals Oldenzaal, Enschede en Hengelo, blijft ons dorp leefbaar en dat willen we graag zo houden. Het wordt wel steeds moeilijker.

De Dorpsraad Rossum is voor ons dorp de instanties die regelmatig contact heeft met de Gemeente Dinkelland over de leefbaarheid en andere zaken die deze leefbaarheid kunnen verbeteren.


VOORZIENINGEN

We hebben in ons dorp onderstaande algemene voorzieningen:


VERZORGING:


NOODGEVALLEN:

DIT IS OOK ROSSUM

Het dorp is op sportief gebied bekend geworden door springruiter Jos Lansink en vierspannen Theo Weusthof. Ook de volleybalster Elles Leferink, in de zomer van 1996 actief in Atlanta met het Nederlands team, is een geboren Rossumse.

En dan is er in 2002 onze vierspannen Marc Weusthof, de zoon van….., die mag deelnemen aan de WK voor vierspannen en…… met de Nederlandse ploeg goud wint.

In 2005 zijn opnamen gemaakt in Rossum voor de eerste Twentse Soap “Van Jonge Leu en Oale Groond“.


WAT IS ER OP DE SITE TE VINDEN:

  • de ondernemers in en rond Rossum hebben elk een pagina
  • er is een pagina met alle verenigingen
  • veel informatie op deze pagina en linken die voor iedereen van belang kunnen zijn
  • toeristische informatie
  • op de site staan een aantal fietsroutes die in Rossum beginnen
  • en heel belangrijk: een agenda met activiteiten die in Rossum plaatsvinden

BIJZONDERE GELEGENHEDEN IN ROSSUM:

Fotoverslag van plan Vos

Met de medewerking van een aantal ondernemers uit Rossum is deze website mogelijk gemaakt om ons dorp meer op de kaart te zetten.

Wij wensen u veel kijkplezier en zien u graag in Rossum.

Redactie: ondernemend-rossum.nl – E-mail naar: Bericht Rossum