Verenigingen in Rossum

Ingang Kulturhus de CoCeRIn het dorp Rossum zijn diverse verenigingen actief. Er is voor elk wat wils. Ook zijn er diverse voorzieningen om deze verenigingen “onderdak” te verlenen.

Zo is er voor de diverse sporten een prachtig sportcomplex en een sporthal voor de binnensporten. Verder is er aan de rand van het dorp een prachtige voorziening voor de paardensporters en een klootschietersbaan.

Verder is voor activiteiten op het gebied van cultuur het Kulturhus Rabo de CoCeR. Dit gebouw biedt onderdak aan diverse verenigingen voor hun vergaderingen en repetities. Op dit moment is er elk jaar, Hemelvaartsdag, een braderie rond het Kulturhus en op het Thijplein met de naam “Gezellige Boel”.

Ook is hier een haal- en brengpunt van de Bibliotheek Dinkelland in Kulturhus Rabo de CoCeR en er is een Dorpsbieb.

Zijn er feestelijke activiteiten te vieren dan zijn er 4 horecabedrijven die daarvoor ruimte beschikbaar hebben. In het dorp zijn dat Partycentrum Hutten en Eetcafe Jimmy en net buiten het dorp Café ‘t Peuleke en Havezathe Het Everloo.

Kijk op de agenda wanneer u kunt uitgaan in Rossum. Kijk verder op deze pagina voor een overzicht van de verenigingen en instellingen.

Instellingen